Waar zitten we

maandag 10 juli 2017

Horta

Het is hier fantastisch is een understatement, wat een mooi eiland!
Groen, rustig en een hele leuke sfeer. Marian had een appartement gevonden met uitzicht op de haven en 4 slaapkamers, na aankomst hebben we met de hele club gebivakkeerd in het appartement en van daar uit wandelingen en een rondrit gemaakt. Hans, Petra en Eddy zijn afgelopen vrijdag teruggevlogen en we zijn hier nu nog tot en met de 14e met z'n drieën (Marian, Huub en ik).
Mannen, bedankt voor de onvergetelijke trip van Lissabon naar Horta!

Dagelijks lopen we even bij de boot langs voor wat klusjes waarna we nog even naar het strandje van Porto Pim gaan waar alle locals na de werk- of schooldag ook nog even verkoeling zoeken.
Gisteren nog even een middag op het buureiland Pico gekeken; weer een andere sfeer, maar ook heel mooi! De rest van de week blijven we een beetje in het huis-boot-strand-restaurant ritme, waarbij ik langzaamaan voorbereidingen begin te treffen voor de terugreis. De tocht terug zal, afhankelijk van het weer tussen de 8 en 12 dagen gaan duren met een kortste afstand van 1300Nm. Ondanks dat ik natuurlijk dagelijks naar alle weermodellen zit te kijken is daar nog niet zo veel van te zeggen, maar het begint wel weer te jeuken!
 Porto Pim; de hele avond zon, heerlijk strand en goede restaurants.
 Uitzicht op Porto Pim met op de achtergrond de haven van Horta.
Resultaat van de laatste vulkaanuitbarsting in de jaren vijftig aan de west kant van het eiland.
Een nu droge waterval aan de noord kant.
De caldeira midden op het eiland.
En de 'verplichte' tekening op de kade voor 'good luck' op de terugreis.
Doorkijkje op het eiland Pico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten